Banca de Resurse Genetice Vegetale pentru o Europă Durabilă

Centrul de Informare Europe Direct Buzău a organizat în data de 24.06.2020 orele 14:00 evenimentul: Banca de Resurse Genetice Vegetale pentru o Europă Durabilă.

Evenimentul face parte din Planul de acțiune 2020 al Centrului de Informare Europe Direct și este în acord cu prioritatea 1 a Comisiei Europene – Un pact ecologic european.

Invitat special al evenimentului a fost domnul Constantin Vânătoru, doctor în Horticultură și coordonator al Laboratorului de Genetică și Ameliorare din cadrul Stațiunii de Cercetare-Dezvoltare Legumicolă Buzău.

Conținul prezentări a fost următorul:

· importanța conservării patrimoniul genetic vegetal local și național, mai ales a soiurilor aflate pe cale de dispariție;

· importanța înființării unei bănci de gene la Buzău;

· importanța agriculturii ecologice, a promovării produselor ecologice și al modului de alimentație sănătos;

· protejarea muncii depuse de fermieri, esențială pentru a oferi alimente nutritive sigure li la prețuri accesibile.

La evenimentul care s-a desfășurat online pe platforma Zoom au mai participat: reprezenanți ai mediului de afaceri, reprezentanți ai Centrelor Europe Direct din Rm. Vîlcea și Pitești, cadre didactice și elevi.

A intervenit din Plenul Parlamentului domnul deputat Dănuț Pale – Vicepreședinte al Comisiei de Agricultură și Silvicultură din cadrul Camerei Deputaților.

Din partea presei locale a participat domnul Sebastian Silvestru-jurnalist și legumicultor.

Prezentarea a fost urmată de dezbateri ale temelor prezentate, participanții angajându-se într-un dialog activ cu invitatul nostru domnul Constantin Vânătoru.

Mesajul pe care am dorit să-l transmitem participanţilor la eveniment a fost:

“ Uniunea Europeană susține alimentația ecologică”.

Caravana de informare cu tema “Uniunea Europeană – o uniune mai ambițioasă”
Invitație Caravana de informare cu tema “Uniunea Europeană – o uniune mai ambițioasă”