Caravana de informare cu tema ”Votează responsabil – Votul tău contează!” – Liceul Teoretic Pogoanele

Centrul de Informare Europe Direct Buzău a organizat în data de 21 mai 2019 începând cu orele 12:00,  evenimentul  cu tema  Caravană de informare cu tema ” Votează responsabil – Votul tău contează!”.

Gazda evenimentului a fost Liceul Teoretic Pogoanele, județul Buzău iar grupul țintă a fost format din elevi care împlinesc sau au împlinit până în luna mai 2019 vârsta de 18 ani, care au drept de vot, posibili multiplicatori ai informațiilor europene.

Participanții au fost informați pe tema alegerilor europarlamentare din 2019, drepturile  fiecărui cetăţean de a participa la alegerea Parlamentului  European, procedura de alegere a deputaților pentru Parlamentul European, structura partidelor politice în Parlamentul European, importanța votului într-o țară democratică. În preambulul manifestării a fost prezentat Centrul de Informare Europe Direct Buzău, s-au distribuit materiale promoționale specifice și întâlnirea s-a finalizat cu o dezbatere a temelor abordate, printr-un dialog activ cu participanții.

 

Caravană de informare cu tema ”Votează responsabil – Votul tău contează!” și Teatru Forum la Liceul ”Ștefan cel Mare” Rm. Sărat
Festivalul filmului francez - Buzău 9 -10 mai 2019