Caravană de informare cu tema ”Votează responsabil – Votul tău contează!” și Teatru Forum la Liceul ”Ștefan cel Mare” Rm. Sărat

Centrul de Informare Europe Direct Buzău a organizat în data de 24 mai 2019 începând cu orele 12:00,  evenimentul Caravană de informare cu tema ”Votează responsabil – Votul tău contează!” și Teatru forum  la  Liceul ”Ștefan cel Mare” Rm. Sărat. Grupul țintă a fost format din elevi și cadre didactice, posibili multiplicatori ai informațiilor europene.

Reprezentanții CIED Buzău au realizat prezentări despre importanța  alegerilor europarlamentare din 2019, drepturile  fiecărui cetăţean de a participa la alegerea Parlamentului  European, procedura de alegere a europarlamentarilor, structura partidelor politice în Parlamentul European, importanța votului într-o țară democratică.  Mesajul transmis a fost   ”Votează responsabil – Votul tău contează!”.

În partea a doua a evenimentului,  a avut loc reprezentația de teatru forum susținută de voluntari (actori amatori) ai CIED Buzău de la colegiile și liceele teoretice: Pedagogic, M. Eminescu, B. P. Hașdeu, Tehnic, Alexandru Marghiloman, Sportiv.

Ca în orice piesă de teatru forum, participanții au fost invitați să se implice activ în piesă, având posibilitatea să schimbe ceea ce nu le-a plăcut în atitudinea personajelor, pentru a da o întorsătură favorabilă evenimentelor.

Jokerul le-a vorbit elevilor despre teatru forum ca metodă de educație non formală, despre  schimbarea mentalităților, despre creativitate, despre negociere, despre luarea de decizii în situații neprevăzute, despre empatie, egalitatea de șanse și gen, nediscriminare  și nu în ultimul rând despre  prejudecăți.

Reprezentanții CIED Buzău au distribuit materiale promoționale specifice iar întâlnirea s-a finalizat cu o dezbatere a temelor abordate, printr-un dialog activ cu participanții.

 

Concursul regional de știință și tehnologie în limba franceză „Gustave Eiffel”
Caravana de informare cu tema ”Votează responsabil – Votul tău contează!” - Liceul Teoretic Pogoanele