Caravana de Informare pe teme europene și pe tema alegerilor europarlamentare 2019

Centrul de Informare Europe Direct Buzău a poposit marți 19.09.2018 cu „Caravana de Informare pe teme europene și pe tema alegerilor europarlamentare 2019 ” la școlile din comunele Smeeni, Movila Banului si Amaru
Evenimentul face parte din Planul de acțiune pentru 2018 și se desfășoară în perioada iunie – decembrie 2018 în comunele: Bisoca, Smeeni, Vintilă Vodă, Movila Banului, Amaru, Nehoiu,Topliceni, Dumitrești, în şcolile și liceele din Buzău și Rm. Sărat. Scopul Caravanei este informarea publicului ţintă pe teme europene și pe tema alegerilor europarlamentare din 2019.
La școlile din comunele Smeeni, Movila Banului si Amaru elevii și cadrele didactice au întâmpinat reprezentanții Centrului de Informare Europe Direct într-o atmosferă prietenoasă. Copii veseli, timizi, surprinși parcă de vizita primită au ascultat cu atenție care sunt prioritățile, instituțiile și valorile europene, drepturile și avantajele de care beneficiază ei și părinții lor odată cu aderarea la Uniunea Europeană,despre circulația liberă a persoanelor și a mărfurilor, despre importanța votului și despre programul Erasmus +.
Reprezentanţii CIED au răspuns întrebărilor, au oferit cărți, pliante despre Uniunea Europeană și diverse materiale promoționale.

Ziua Europeană a Limbilor Străine
Invitație