Caravana de Informare pe teme europene și pe tema alegerilor europarlamentare 2019 Bisoca și Vintilă Vodă

Centrul  de Informare Europe Direct Buzău  a poposit  marți 12.06.2018 cu „Caravana de Informare pe teme europene și pe tema alegerilor europarlamentare 2019” la școlile  din comunele Bisoca și Vintilă Vodă.

Evenimentul face parte din Planul de acțiune pentru 2018 și se  va desfășura în perioada iunie – decembrie 2018 în comunele: Bisoca, Smeeni, Vintilă Vodă, Movila Banului, Amaru, Nehoiu,Topliceni, Dumitrești, în şcolile și liceele  din  Buzău și  Rm. Sărat. Scopul Caravanei este informarea publicului ţintă pe teme europene și pe tema alegerilor europarlamentare din 2019.

La școala generală de la Bisoca, aflata într-o zonă  geografică de o frumusețe greu  de descris în cuvinte, elevii și cadrele didactice au întâmpinat reprezentanții Centrului de Informare Europe Direct reuniți într-un careu. Copii veseli, timizi, surprinși parcă de vizita primită  au ascultat cu atenție care sunt  prioritățile, instituțiile și valorile europene,  drepturile și avantajele   de care  beneficiază ei și părinții lor odată cu aderarea la Uniunea Europeană.

Reprezentanţii CIED au răspuns întrebărilor şi au oferit cărți despre Uniunea Europeană. Vizita s-a  încheiat la grădiniță din incinta şcolii.

Caravana a coborât plaiurile  Bisocii  atât de frumos descrise de Alexandru Odobescu și  oprit la singura şcoală din comuna Vintilă Vodă unde reprezentanţii Centrului au prezentat şi dezbătut cu elevii  și cadrele didactice  despre avantajele aderării la Uniunea Europeană, despre circulația liberă a persoanelor și a mărfurilor, despre importanța votului  și despre programul Erasmus +.  Copii au primit cu mare bucurie cărțile despre Uniunea Europeană oferite  și au promis că le vor citi în vacanță.

Participare alături de Asociaţia Centrul Cultural Francofon Buzău la proiectul “Centrul Internaţional Francofon Procomunitate” ediţia a IX-a
INSTITUȚIA AVOCATULUI ELEVULUI , O NECESITATE ?