Caravana de Informare pe teme europene și pe tema alegerilor europarlamentare 2019 Dumitrești Vrancea și Topliceni

Caravana de Informare pe teme europene și pe tema alegerilor europarlamentare 2019 a depășit granițele județului Buzău și a ajuns la Liceul Teoretic Grigore Gheba din Dumitrești, județul Vrancea. În aceeași zi reprezentanții Centrului au ajuns și la Școala Gimnazială Topliceni, județul Buzău.

Evenimentul face parte din Planul de acțiune pentru 2018 și se desfășoară în perioada iunie – decembrie 2018. Scopul Caravanei este informarea publicului ţintă pe teme europene și pe tema alegerilor europarlamentare din 2019.

La Liceul Teoretic Grigore Gheba Dumitrești, aflat într-o zonă  geografică  frumoasă de munte, elevii și cadrele didactice au întâmpinat cu căldura și prietenie reprezentanții Centrului de Informare Europe Direct. Elevii din clasele IX-XII  au ascultat cu atenție care sunt prioritățile, instituțiile și valorile europene, drepturile și avantajele de care  beneficiază ei și părinții lor odată cu aderarea la Uniunea Europeană. Subiectele care au atras atenția au fost: preluarea președinției rotative de către România și alegerile europarlamentare din 2019.

Caravana a coborât apoi la Școala Generală din Topliceni unde reprezentanţii Centrului au prezentat avantajele aderării la Uniunea Europeană, avandajele circulației libere a persoanelor și a mărfurilor, importanța votului și programul Erasmus.

Reprezentanţii CIED au răspuns întrebărilor, au oferit cărți despre Uniunea Europeană și materiale promoționale ale Centrului.

Mulțumim Inspectoratelor Școlare Vrancea si Buzău, cadrelor didactice și nu în ultimul rând elevilor pentru clipele minunate petrecute împreună.

Caravana de Informare pe teme europene și pe tema alegerilor europarlamentare 2019 - Liceul Teoretic Nicolae Iorga din Nehoiu
Ziua Europeană a Limbilor Străine