Caravana de informare și Teatru Forum –  Liceul Teoretic „Radu Vlădescu” Pătârlagele

Centrul de Informare Europe Direct Buzău a organizat în data de 16 aprilie 2019 începând cu orele 10:00,  evenimentul Caravana de informare cu tema ”Votează responsabil – Votul tău contează!” și Teatru forum  la  Liceul Teoretic „Radu Vlădescu” Pătârlagele. Grupul țintă a fost format din elevi care împlinesc până în luna mai 2019 vârsta de 18 ani, posibili multiplicatori ai informațiilor europene.

Reprezentanții CIED Buzău au realizat prezentări despre importanța  alegerilor europarlamentare din 2019, drepturile  fiecărui cetățean de a participa la alegerea Parlamentului  European, procedura de alegere a europarlamentarilor, structura partidelor politice în Parlamentul European, importanța votului într-o țară democratică.  Mesajul transmis a fost   ”Votează responsabil – Votul tău contează!”.

În partea a doua a evenimentului,  a avut loc reprezentația de teatru forum susținută de voluntari (actori amatori) ai CIED Buzău de la: Colegiul Național Mihai Eminescu, Colegiul Național Bogdan Petriceicu Hașdeu, Colegiul Național Pedagogic Spiru C. Haret, Colegiul Tehnic, Liceul Teoretic Alexandru Marghiloman, Liceul cu program sportiv Iolanda Balaș Sőtér.

Ca în orice piesă de teatru forum, participanții au fost invitați să se implice activ în piesă, având posibilitatea să schimbe ceea ce nu le-a plăcut în atitudinea personajelor, pentru a da o întorsătură favorabilă evenimentelor.

Jokerul le-a vorbit elevilor despre teatru forum ca metodă de educație non formală, despre  schimbarea mentalităților, despre creativitate, despre negociere, despre luarea de decizii în situații neprevăzute, despre empatie, egalitatea de șanse și gen, nediscriminare  și nu în ultimul rând despre  prejudecăți.

Mesajul transmis participanţilor la reprezentație a fost: Noi te informăm, decizia îți aparține!

Experiența acestui eveniment a fost una antrenantă iar tinerii din Liceul Teoretic „Radu Vlădescu” Pătârlagele nu au rămas indiferenți  față de subiectul  abordat în piesă.

Reprezentanții CIED Buzău au distribuit materiale promoționale specifice iar întâlnirea s-a finalizat cu o dezbatere a temelor abordate, printr-un dialog activ cu participanții.

 

Intâlnirea de la Timișoara a reprezentanților Centrelor de Informare Europe Direct din România
Caravana de informare cu tema ”Votează responsabil – Votul tău contează!” - Liceul Teoretic „Nicolae Iorga” Nehoiu