Comisarul european Corina Crețu a participat la reuniunea ministerială OCDE pe tema dezvoltării regionale de la Atena

În perioada 18-20 martie 2019, comisarul european pentru politică regională Corina Crețu aefectuat o vizită oficială la Atena, în Grecia, unde a participat, în calitate de reprezentant al Uniunii Europene, la reuniunea ministerială pe teme de dezvoltare regională a Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE). Temele de discuție abordate de înaltul oficial european în cadrul reuniunii s-au referit la răspunsurile oferite de bugetul UE și politica de coeziune la mega-tendințele înregistrate în plan european.

“Într-o lume în permanentă schimbare, în care ne confruntăm mereu cu provocări în domeniul economic, social și demografic, am convingerea fermă că politica de coeziune este unul dintre cele mai bune instrumente de care dispune Europa pentru a le face față. Această politică ne va sprijini în realizarea tranziției către o societate mai echitabilă și favorabilă dezvoltării durabile atât în Grecia, cât și în întreaga Europă”, a declarat comisarul Corina Crețu înaintea vizitei.

La Atena, comisarul pentru politică regională s-aa întâlnit cu dl. Alexis Tsipras, prim-ministrul Greciei, dl. Christos Spirtzis, ministrul pentru infrastructură și transport, și dl. Nikos Pappas, ministrul pentru telecomunicații și mijloace media.

Înaltul oficial european a participat și la o serie de reuniuni organizate în marja reuniunii ministeriale OCDE. Astfel, în data de 18 martie, comisarul Corina Crețu a susținut unul din discursurile principale la a 4-a reuniune OCDE dedicată primarilor ce dețin rolul de lideri în domeniul creșterii incluzive, alături de dl. Georgios Kaminis, primarul capitalei elene Atena, și de dl. Ángel Gurría, secretarul-general al OCDE. În data de 19 martie, comisarul pentru politică regională a participat la a 7-a masă rotundă dedicată primarilor și miniștrilor, având ca temă dimensiunea urbană a politicii de coeziune. În data de 20 martie, înaltul oficial european a luat parte la o sesiune legată de evaluarea teritorială a Greciei de către OCDE, proces în plină desfășurare în prezent, sesiune ce se va axa pe politica regională în Grecia în perioada post-2020.

Comisarul Corina Crețu a avut, de asemenea, întâlniri cu dl. Ignacio Sanchez Amor, secretarul de stat spaniol pentru politica teritorială și cu dl. Çetin Ali Dönmez, ministrul-adjunct turc pentru industrie și tehnologie. În timpul vizitei, înaltul oficial european s-a  întâlnit și cu reprezentanții comunității românești din Atena.

Săptămâna europenă de alfabetizare mediatică 2019
Siguranța rutieră: norme noi pregătesc calea spre o mobilitate curată, conectată și automatizată pe drumurile europene