Comisarul european Corina Crețu în Portugalia, pentru a discuta viitorul politicii de coeziune

În perioada 6-7 decembrie, comisarul european pentru politică regională Corina Crețu se află într-o vizită oficială la Lisabona, în Portugalia.

Portugalia a beneficiat deplin de rezultatele investițiilor de peste 100 miliarde de euro realizate în cadrul politicii de coeziune de la aderarea țării la Uniunea Europeană. Această țară a înregistrat progrese remarcabile. Acum ne îndreptăm privirea spre viitor, iar vizita mea în Portugalia pune accent pe utilizarea eficientă a fondurilor UE pentru sprijinirea strategiei de dezvoltare economică a Portugaliei, atât în perioada actuală de programare, cât și în cea de după 2020“, a declarat comisarul european Corina Crețu înaintea vizitei.

Joi, 6 decembrie, înaltul oficial european va participa la o audiere pe tema politicii de coeziune post-2020 organizată în Parlamentul portughez. Vineri, 7 decembrie, comisarul Corina Crețu se va întâlni cu dl. Antonio Costa, prim-ministrul Portugaliei, și cu dl. Pedro Marques, ministrul planificării și infrastructurii. Alături de cel de-al doilea reprezentant al Guvernului portughez, comisarul pentru politică regională va participa la un eveniment dedicat reprogramării programelor politicii de coeziune dedicate Portugaliei în perioada 2014-2020.

 

Persoane de contact pentru presă:

Christian Spahr – Tel.: +32 2 295 00 55

Sophie Dupin de Saint-Cyr – Tel.: +32 229 56169

Partajează
Ajută-ne să îmbunătățim portalul

Comisarul european pentru mediu la București, pentru a discuta oportunitățile oferite de economia circulară
Ajutoare de stat: Comisia trimite România în fața Curții pentru nerespectarea obligației de a recupera ajutoare ilegale de până la 92 de milioane euro