Comisarul european Corina Crețu sărbătorește Ziua Națională și Centenarul Marii Uniri alături de români, la Alba Iulia, Cluj-Napoca și Oradea

New Microsoft Excel Worksheet (7) În perioada 1-3 decembrie, Comisarul european pentru politică regională Corina CREȚU va efectua o vizită oficială în România, la Alba Iulia, Cluj-Napoca și Oradea.New Microsoft Excel Worksheet (7)

Sâmbătă, 1 decembrie, înaltul oficial european va participa, alături de reprezentanți de prim rang ai instituțiilor de stat din România, la festivitățile organizate cu ocazia Zilei Naționale a României și a celebrării Centenarului Marii Uniri, la Alba Iulia. De asemenea, Comisarul Corina CREȚU va susține un discurs pe tema Zilei Naționale și a Centenarului Marii Uniri în deschiderea evenimentului festiv organizat de Fundația Transilvania Leaders, la Cluj-Napoca.

Luni, 3 decembrie, la Oradea, Comisarul pentru politică regională se va întâlni cu reprezentanții autorităților locale și județene și va vizita proiectul cu finanțare europeană “Crearea unor trasee pietonale și îmbunătățirea transportului public de persoane în zona centrală a Municipiului Oradea“. Prin acest proiect, Primăria Oradea a propus ca fondurile să fie folosite pentru crearea unor trasee pietonale și pentru bicicliști, precum și pentru îmbunătățirea transportului public de călători în zona centrală a municipiului. Valoarea totală eligibilă a proiectului se ridică la aproape 14 milioane de euro, din care contribuția din Fondul european de dezvoltare regională este de 11,8 milioane de euro.

Peste 2,3 milioane de euro au fost alocați construirii Podului Centenarului din valoarea totală a finanțării pentru acest proiect. Construcția podului peste Crișul Repede, numit și Podul Centenarului, a avut ca obiectiv interconectarea traseelor de piste de biciclete și pietonale de o parte și de cealaltă a râului Crișul Repede, precum și îmbunătățirea  accesului către zona centrală prin introducerea unor noi linii de transport public.

Mai multe informații despre fondurile structurale și de investiții europene în România sunt disponibile aici și pe Platforma de date deschise.

Persoană de contact pentru presă:

Dana Berinde, membru de cabinet, Comisia Europeană, tel.: +32 2 29 88365

Anexă: Programul vizitei

Vizita comisarului european Corina Crețu
Alba Iulia, Cluj-Napoca, Oradea
1 și 3 decembrie 2018

Sâmbătă, 1 decembrie – Alba Iulia și Cluj-Napoca

Adio, geoblocare nejustificată în comerțul online din UE!
Eveniment lansare: Carta Albă “Prioritățile României și Președinția Consiliului Uniunii Europene”