Comisarul european Dimitris Avramopoulos vizitează România

Comisarul european Dimitris Avramopoulos, responsabil pentru migrație, afaceri interne și cetățenie, se va afla într-o vizită oficială la București, în data de 22 noiembrie 2018.

Înaltul oficial european se va întâlni cu dl. Călin POPESCU-TĂRICEANU, președintele Senatului României, dna. Viorica DĂNCILĂ, prim-ministrul României, dna. Carmen DAN, ministrul afacerilor interne și dl. George CIAMBA, ministrul-delegat pentru afaceri europene, pentru a discuta despre prioritățile în domeniul migrației și afacerilor interne în contextul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

De asemenea, comisarul european va purta discuții cu membrii Comisiilor de Politică Externă si Afaceri Europene ale Camerei Deputaților și Senatului, și cu reprezentanți ai Comisiei speciale comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru coordonarea activităţilor parlamentare necesare pregătirii Președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

În cadrul vizitei, comisarul Avramopoulos va susține o declarație de presă alături de dna. Carmen DAN, ministrul afacerilor interne, incepând cu ora 09:00 la sediul MAI, Piața Revoluției nr.1 A.

Puteți urmări în direct declarațiile de presă pe pagina noastră audio-vizuală EbS ChannelCăutați traducerile disponibile pentru linkul precedent.

Agenda cu programul vizitei poate fi consultată aici.

 

Persoană de contact pentru presă:

Iulia Costea – Tel.: 0743 206 960

Eveniment lansare: Carta Albă “Prioritățile României și Președinția Consiliului Uniunii Europene”
Semestrul european 2019, pachetul de toamnă: recomandări pentru România privind reducerea deficitului structural