Înscrie-te la concursul ,,Lider European” până pe 8 noiembrie

Reprezentanța Comisiei Europene în România te invită să te înscrii la cea de-a treia ediție a concursului Lider European.

Ești eligibil dacă: ești elev de liceu (clasele IX-XI) și vrei să dezvolți proiecte în domeniile social, cultural, economic și de mediu.

Cum vei lucra: În echipe de 4 + 1 (patru elevi și un profesor coordonator).

Mod de înscriere: Profesorul va înscrie echipa și va încărca prezentarea proiectelor accesând platforma Lider European. (link is external) Termenul limită este 8 noiembrie 2019, ora 23:59.

Cele mai bune opt proiecte vor fi premiate, iar echipele clasate pe primele trei locuri vor fi invitate să le prezinte în fața juriului, la București.

În plus, în perioada 24- 27 septembrie, echipa „Europa, casa noastră” va organiza 10 vizite în licee din patru județe ale țării: Mehedinți, Gorj, Sibiu și Mureș. În cadrul vizitelor, vor avea loc activități educaționale și interactive pe diverse teme legate de leadership și dezvoltare personală.

Mai multe informații:

Concursul Lider European își propune să dezvolte abilitățile de leadership și de vorbit în public, spiritul de echipă și capacitatea de lucra în beneficiul propriei comunități. Face parte din campania educațională pe teme europene „Europa, casa noastră”, o inițiativă susținută de Ministerul Educației Naționale.

Parchetul European: Comisia salută acordul privind numirea doamnei Kövesi în funcția nou-creată de procuror-șef european
Alianţa circulară privind materialele plastice: peste 100 de semnatari se angajează să utilizeze 10 milioane de tone de plastic reciclat în produsele noi până în 2025