Înscrie-te la ediția din 2020 a Premiului UE pentru Femeile Inovatoare

Comisia Europeană a lansat cea de a șaptea ediție a Premiului UE pentru femeile inovatoare. Premiul răsplătește femeile-lideri în inovare și își propune să inspire noua generație să le urmeze pașii.

Concursul este finanțat prin intermediul programului pentru cercetare și inovare al UE, Orizont 2020. Trei „femei inovatoare” vor primi fiecare câte 100.000 EUR, iar unei „inovatoare în ascensiune”, adică o întreprinzătoare de excepție aflată la începutul carierei, i se va acorda suma de 50.000 EUR.

Mariya Gabriel, comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret, a lansat concursul cu ocazia Zilei internaționale a femeilor și fetelor cu activități în domeniul științei.

Dna comisar Gabriel a declarat:

Prejudecățile și stereotipurile de gen de lungă durată, precum și lipsa unor modele de urmat vizibile, continuă să îndepărteze fetele și femeile de alegerea unor cariere în domeniile științei și tehnologiei. Trebuie să facem mult mai mult pentru a le oferi vizibilitate femeilor europene care au contribuții-cheie în domenii ale științei, cercetării, inovării și dincolo de acestea. Premiul UE pentru femeile inovatoare recompensează talentele și contribuie la crearea unei Europe emancipatoare și favorabile incluziunii.

Concursul este deschis femeilor din întreaga UE și din țările asociate programului Orizont 2020 care au înființat sau co-înființat, înainte de 1 ianuarie 2018, o companie operațională și activă. Mai multe informații privind criteriile de eligibilitate și de atribuire sunt disponibile online.

Termenul-limită pentru depunerea candidaturilor este 21 aprilie 2020. Un juriu format din experți independenți va evalua și selecta cele patru câștigătoare, ale căror nume fi anunțate în a doua jumătate a anului.

Context

Europa are nevoie de mai mulți inovatori pentru a rămâne competitivă în următoarele decenii și a stimula creșterea economică. Femeile sunt subreprezentate în ceea ce privește crearea de întreprinderi inovatoare. Este un potențial neexploatat pentru Europa, care trebuie să optimizeze toate resursele disponibile pentru a rămâne competitiv și pentru a găsi soluții la provocările noastre societale. De aceea, Comisia a creat, în 2011, un Premiu pentru femeile inovatoare, cu scopul de a spori gradul de sensibilizare a publicului cu privire la aceast aspect și de a încuraja femeile inovatoare să exploateze oportunitățile comerciale și de afaceri și să devină antreprenori.

Informații suplimentare

Candidatură online (Termen-limită: 21 aprilie 2020, 17h00, ora Bruxelles-ului)

Urmăriți-ne pe #WiPrizeEU

Concurs: Reprezentanța Comisiei Europene în România te trimite la festivalurile verii
Previziunile economice de iarnă pentru România: creștere PIB de 3,8% pentru România în 2020, de 1,2% în zona euro