Participare la proiectul Centrul Internațional “Voluntariat pentru comunitate”, ediția a X-a

Centrul de Informare Europe Direct Buzău a participat alături de Centrul Francofon Buzău la proiectul Centrul Internațional “Voluntariat pentru comunitate”, ediția a X-a, desfășurată la Hotelul MC Pietroasa de la Poiana Pinului, judeţul Buzău, în perioada 1-7 iulie 2019. Tabăra a reunit elevi, profesori și animatori din 12 țări francofone, România, Franța, Belgia, Austria, Congo, Tunisia, Republica Moldova, Albania, Armenia, Bulgaria, Macedonia, și Polonia.
Proiectul promovează studiul limbii franceze, al valorilor francofoniei și a celor europene, prin activități educaționale, culturale, de voluntariat, ateliere de lucru, teatru, muzică, dans, sport și a fost organizat de Centrul Cultural Francofon Buzău.
Proiectul Centrul Internațional “Voluntariat pentru comunitate”, urmărește să creeze un ecosistem francofon de tineri, profesori, părinți care să dezvolte proiecte în țările pe care le reprezintă.
Centrul de Informare Europe Direct Buzău a participat activ la atelierul de lucru atelierul “J’  l’ Europe” – concurs pe echipe, cu 3 probe: harta UE, prin distribuirea corecta a drapelelor; intrebari de cultura si civilizatie din UE; “floarea Uniunii Europene” cu mesaje pentru viitorul Uniunii Europene.
Reprezentanții CIED au dialogat și au stimulat participanţii la un schimb de opinii pe teme europene, au distribuit materiale promoţionale specifice, unanim apreciate

Tabără de comunicare și abilități practice privind viitorul Europei „Cu voi totul e mai simplu!”
Teatru Forum ”Viitorul Europei” - Liceul Tehnologic ”Grigore C. Moisil” Buzău