Premiile Patrimoniului European/Premiile Europa Nostra

Europa Nostra, cea mai importantă rețea de patrimoniu din Europa, și Comisia Europeană au lansat recent Apelul pentru înscrieri la Premiile Patrimoniului European/Premiile Europa Nostra 2021.

Aceast premiu cu o tradiție îndelungată, cea mai mare distincție europeană în acest domeniu, a fost consacrat în anul 2002 de Comisia Europeană și a fost condus de Europa Nostra de atunci. Acesta își propune să identifice și să celebreze cele mai bune practici în domeniul patrimoniului din toată Europa.

În 2021, două Premii Speciale ILUCIDARE vor fi, de asemenea, acordate dintre cererile depuse la Premiile Patrimoniului European / Premiile Europa Nostra. ILUCIDARE este un proiect finanțat de Orizont 2020 cu scopul creării unei rețele internaționale de promovare a patrimoniului ca resursă pentru inovare și cooperare internațională.

Premiile pentru patrimoniu european/Premiile Europa Nostra vor contribui la ILUCIDARE prin identificarea, promovarea și facilitarea modernizării celor mai bune practici în domeniul inovației și relațiilor internaționale conduse de patrimoniul cultural.

Termenul limită pentru depuneri este 1 octombrie 2020 (data expedierii).

 

Corpul European de Solidaritate caută voluntari pentru varii domenii din sud-vestul Franței
Comisia lansează Women4Cyber, un registru al talentelor din domeniul securității cibernetice