Saptămâna meseriilor la Colegiul Tehnic Buzău

Marți 25.02.2020, reprezentanții Centrului de Informare Europe Direct Buzău au participat la Seminarul de informare și promovare a învățământului tehnologic, profesional și dual care a avut loc la Colegiul Tehnic Buzău. Evenimentul a reunit inspectori școlari, profesori, elevi, antreprenori, parteneri cu tradiție, reprezentanți ai Primăriei Buzău.

Evenimentul a debutat cu  vizitele elevilor și profesorilor din școlile  gimnaziale din județul Buzău la laboratoarele Colegiului Tehnic, acestea urmând să continue până  la finalul săptămânii.

Întâlnirea  a fost   o bună oportunitate de a evidenția importanța învățământului tehnologic, profesional și dual, pentru societate în ansamblul ei. Au fost identificate:

  • măsurile necesare pentru dezvoltarea cadrului general privind asigurarea calității în educație și formare profesională;
  • importanța parteneriatelor în elaborarea și implementarea mecanismelor și a instrumentelor de asigurarea calității din sistemele de educație și formare profesională;
  • modalitățile de aplicare concretă și de îndeplinire a obiectivelor generale ale sistemelor de asigurare a calității în unități de învățământ profesional și tehnic din România.
Întâlnirea Reţelei Centrelor de Informare Europe Direct 02-06.03.2020
Întâlnire cu partenerii centrului și presa