Sărbătoarea zilei Europei

Centrul Europe Direct Buzău, în colaborare cu Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Buzău, Inspectoratul Școlar Județean Buzău și Primăria Municipiului Buzău, au organizat în amfiteatrul colegiului o serie de evenimente cu ocazia zilei de 9 mai.

Sărbătoarea zilei Europei a debutat cu intonarea Imnului Uniunii Europene de către Cvartetul Ars Nova de la Liceul de Artă „Margareta Sterian”. Timp de două ore elevi și cadre didactice de la liceele și școlile din municipiul și județul Buzău, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Buzău au intrat într-un dialog direct cu europarlamentarul Andi Cristea (fost elev al liceului) în cadrul Seminarului cu tema: ”Rolul Parlamentului European și semnificația Zilei Europei”. Scopul seminarului a vizat îmbunătățirea cunoștințelor despre Europa și instituțiile ei despre democrația parlamentară europeană în rândul tinerilor.

Activitățile au continuat cu Concursul interjudețean Ziua Europei, organizat cu această ocazie de Centrul Europe Direct Buzău. Concursul şi-a propus antrenarea elevilor într-un exerciţiu democratic de colaborare transeuropeană, dezvoltându-se astfel sentimentul de preţuire personală prin dezvoltarea abilităţilor de lucru și s-a finalizat cu premierea de către reprezentanţii Centrului Europe Direct, atât a câştigătorilor cât şi a participanţilor.

Campania de informare ”Împreună pentru tinerii Europei” pentru promovarea UE, a instituțiilor europene și a drepturilor cetățenești, organizată în Piața Dacia, a învins ploaia prin dialogul cald purtat cu cetățenii din piață marcând astfel ziua de 9 mai, Ziua Uniunii Europene.

Mulțumim gazdelor, cadrelor didactice și elevilor pentru implicare! La mulți ani Europa!

 

”ROMÂNIA-ŢARA MEA DE DOR”
9 MAI 2017