Comisarul european Corina Crețu în vizită la Centrul Comun de Cercetare din Ispra

Joi, 24 ianuarie, comisarul european Corina Crețu are ca principală destinație Centrul Comun de Cercetare (Joint Research Centre – JRC), serviciul științific intern al Comisiei Europene. Comisarul pentru politică regională va vizita sediul JRC de la Ispra, din Italia, localitate aflată pe locul trei, după Bruxelles și Luxemburg, ca volum al activităților desfășurate de Comisia Europeană.
Înaltul oficial european va discuta cu dl. Vladimír Šucha, directorul general al JRC, o serie de aspecte legate de politicile UE, cum ar fi specializarea inteligentă pentru dezvoltarea avantajelor competitive ale fiecărei regiuni europene.

Comisarul Corina Crețu se va întâlni și cu comunitatea de experți români din Ispra și va lansa “Semestrul românesc”, o inițiativă de promovare a culturii și tradițiilor țării ce deține Președinția rotativă a Consiliului UE. Astfel, în cadrul fiecărei Președinții, oficialii JRC organizează diverse activități culturale, începând cu o ceremonie de deschidere la sediul Centrului.

Persoană de contact:

Dana Berinde, membru de cabinet, Comisia Europeană, tel.: +32 2 29 88365

Produse biocide: Comisia solicită ROMÂNIEI să pună integral în aplicare normele UE prin stabilirea taxelor pentru prelucrarea cererilor
Peste 500 de tineri români, câștigătorii celei de-a doua runde #DiscoverEU