Comisarul european Tibor Navracsics, responsabil pentru educație, cultură, tineret și sport, în vizită la București

Înaltul oficial european va participa la ,,Forumul UE dedicat sportului” care se va desfășura la JW Marriott Grand Hotel (Calea 13 Septembrie, 90). Este un eveniment anual al cărui obiectiv este să reunească decidenți politici și reprezentanți ai comunității sportive internaționale. La Forumul din acest an, comisarul european Navracsics va face un bilanț al evoluției politicilor din domeniul sportului la nivelul UE în perioada 2014-2019, respectiv al potențialului de răspuns în fața provocărilor constante. În același timp, Forumul UE dedicat sportului reprezintă o ocazie potrivită pentru a explora noi modalități de prioritizare, progres și inițiativă.

Comisarul european Tibor Navracsics a declarat în acest sens: ,, Forumul UE dedicat sportului reprezintă o oportunitate de a discuta cu partenerii noștri despre cum putem promova sportul pentru a construi o Europă rezilientă, coezivă, care își folosește capabilitățile pentru a stimula inovarea, a crea locuri de muncă și a construi comunități”.

Luni, 8 aprilie, înaltul oficial european se va întâlni cu dl. Witold Bańka, ministru polonez al sportului și candidat european pentru postul de preşedinte al Agenţiei Mondiale Antidoping (WADA), respectiv cu dna. Roxana Mărăcineanu, ministrul francez al sportului.

14:30-15:40 – Comisarul european Navracsics va participa la un panel pe ,,Rolul federațiilor sportive în promovarea sportului european”

15:50-17:00 – Înaltul oficial european va avea cuvântul de încheiere la sesiunea plenară denumită ,,Poate Europa să atragă evenimente sportive majore?”

Despre Forumul UE dedicat sportului

  • Evenimentul este organizat de Direcția Generală pentru Educație, Tineret, Sport și Cultură a Comisiei Europene (DG EAC).
  • Sesiunile plenare din cadrul forumului vor viza rolul federațiilor sportive în promovarea sportului european, al anti-dopingului, respectiv implicarea în evenimente sportive majore. Sesiunile care se vor desfășura în paralel se vor concentra pe implicarea sportivilor în guvernanța sportivă, piața unică digitală și accesul la conținut sportiv ilegal online, rolul școlilor în promovarea unui stil de viață sănătos și susținerea activităților sportive la nivel local.
  • Programul Forumului UE dedicat sportului – https://ec.europa.eu/sport/content/eu-sport-forum-2019_en
  • Descărcați aplicația Evenium ConnexME pentru a fi la curent cu noutățile. Codul evenimentului este EUSF
Deficiențe grave și structurale în datele privind calitatea aerului măsurate de România potrivit unui raport al Comisiei Europene
Brexit: pregătirile din sectoarele sănătății publice, siguranței alimentare și transporturilor pentru un posibil scenariu "fără acord"