DEȘEURI SORTATE ȘI RECICLATE – PENTRU SĂNĂTATE

Centrul de Informare Europe Direct a organizat vineri 26.02.2021 pe platform Zoom începând cu orele 12:00, evenimentul “DEȘEURI SORTATE ȘI RECICLATE – PENTRU SĂNĂTATE”.

Evenimentul de informare și dezbatere face parte din Planul de acțiuni al CIED Buzău – Prioritatea nr. 1 a Comisiei Europene.
Reprezențanții Centrului au făcut o prezentare a Pactului Ecologic European – Green Deal:
• Ce este ?
• Principalele obiective;
• Domeniile de acțiune;
• Buget;
• Termenul de implementare;
• Importanța.
La eveniment au participat specialiști de Agenția de Protecția Mediului Buzău și de la Societatea comercială RER SUD SA Buzău.
Aceștia au prezentat acțiunile de sortare și reciclarea deșeurilor care se desfășoară la nivelul municipiului și județului Buzău, proiectul desfășurat de Primăria Buzău – Buzău oraș circular, exemple de proiecte de succes implementate în județul Buzău.
A fost evidențiată de asemenea importanța unui mediu sănătos fără poluare și strategia Comisiei Europene pe probleme de mediu pentru următoarea perioadă, prin vizionarea unor clipuri cu aceste subiecte.
Prezentările au fost urmate de o dezbatere a temei prezentate.
Elevi și cadre didactice de la Seminarul Teologic Buzău, Liceul Grigore Moisil,Colegiul Tehnic, Colegiul Mihai Eminescu și Liceul Teoretic Radu Vlădescu Pătârlagele au supus atenției aspecte legate de conceptul de oraș circular, cum sortăm corect deșeurile, care sunt avantajele colectării selective, precum și impactul asupra sănătății la nivel european și mondial.
Mesajul pe care am dorit să-l transmitem participanților la eveniment a fost: SORTĂM, RECICLĂM, SUNTEM RESPONSABILI SOCIAL”.
Invitație eveniment Zero nu este doar o cifră! Zero este un obiectiv! Zero POLUARE!
Invitație eveniment DEȘEURI SORTATE ȘI RECICLATE – PENTRU SĂNĂTATE