EGALITATEA DE ŞANSE ŞI DREPTURI

Centrul Europe Direct Buzău a fost gazda evenimentului „EGALITATEA DE ŞANSE ŞI DREPTURI”, din cadrul Proiectului Național “Cetățeni ai lumii”. Evenimentul a fost organizat de Colegiul Tehnic Buzău în parteneriat cu Liceul Tehnologic Dimitrie Filipescu, Liceul Tehnologic Grigore Moisil, Liceul Tehnologic C. Neniţescu, Colegiul Naţional Mihai Eminescu, Liceul Teoretic Ştefan cel Mare și CED Buzău. Elevii prezenți alături de cadrele didactice au participat la dezbateri despre:

  • egalitatea de șanse și gen
  • tratamentul egal
  • stereotipuri
  • xenofobie

Reprezentanții Centrului au prezentat prioritățile Uniunii Europene și au punctat faptul ca aceasta promovează valorile care fac obiectul dezbaterii.

În partea a doua a evenimentului a avut loc un concurs al firmelor de exercițiu unde, pe locul I s-au clasat elevii de la Liceul Tehnologic Dimitrie Filipescu iar pe locurile II și III elevii de la Colegiul Tehnic Buzău. Coordonatorul Centrului doamna director a CCIA Buzau Anca Damian a felicitat elevii câștigători și le-a promis ca vor avea tot sprijinul atunci când firmele lor virtuale vor deveni firme adevărate.

Comemorare Dimitrie Filipescu – Liceul Tehnologic „Dimitrie Filipescu”
1 Iunie 2016, Ziua Internaţională a Copilului la Liceul Tehnologic „D. Filipescu”