EU într-o UE, verde, incluzivă, digitală

EUROPE DIRECT BUZĂU – având ca structură gazdă Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Buzău, a organizat joi 17.03.2022 începând cu orele 12:30, pe platforma Zoom, evenimentul cu tema ”EU într-o UE, verde, incluzivă, digitală”.

Evenimentul de informare și comunicare este în concordanță cu prioritățile Comisiei Europene 2019-2024 (Pactul verde European, O Europă pregătită pentru era digitală, O economie în serviciul cetățenilor, O Europă mai puternică pe scena internațională, Promovarea modului nostru de viață european, Un nou elan pentru democrația europeană).
Evenimentul s-a adresat publicului general și a avut ca scop familiarizarea comunității locale cu valorile și strategia viitoare a Uniunii Europene: democrația europeană, schimbările climatice și mediul înconjurător.
Au fost abordate subiecte despre cum arată cel mai recent raport publicat, care analizează ideile prezentate pe platforma digitală a Conferinței privind viitorul Uniunii Europene (https://futureu.europa.eu) și s-a promovat NextGenerationEU.
Reprezentanții EUROPE DIRECT Buzău au făcut de asemenea o prezentare a activităților din Planul de acțiuni 2022.
La eveniment au participat cadre didactice și elevi de la liceele buzoiene: Colegiul Național ”M. Eminescu”, Liceul Tehnologic ”G. Moisil”, Liceul Teoretic ”Al. Marghiloman”, Colegiul Economic, Liceul Tehnic, directoarea Palatului Copiilor Buzău, precum și reprezentanți ai EUROPE DIRECT Rm. Vîlcea.
Prezentările au fost urmate de o dezbatere a subiectelor prezentate concretizată într-un schimb de opinii constructiv cu profesorii și elevii participanți la eveniment.
Elevii au vorbit despre viitorul Europei în concepția și viziunea lor, în contextul evenimentelor care au loc în Ucraina. Optimiști aceștia au prevăzut un viitor bun al Uniunii Europene, în care cetățenii vor fi mult mai uniți atât în acțiunile sociale, economice și de comunicare pe care le vor avea de acum înainte.
Invitație eveniment ,,PLANTĂM PENTRU MÂINE”
Invitație eveniment - EU într-o UE, verde, incluzivă, digitală