Europe Direct Buzău și Școala Altfel

CENTRUL EUROPE DIRECT BUZĂU a participat în cadrul săptămânii „ŞCOALA ALTFEL” – Programul „Să ştii mai multe

, să fii mai bun” la campania -EUROPE DIRECT BUZĂU ÎN ŞCOLI

I. 03.04.2014 – LICEUL TEORETIC – ALEXANDRU MARGHILOMAN, Buzău

Tema: Oportunităţi de comunicare şi cunoaştere între reuşită şi alegerea unei cariere
Temele dezbătute:
– Oportunităţi în dezvoltarea unei cariere de succes;
– Portofoliul EUROPASS;
– Prezentarea REŢELEI EUROPE DIRECT;
– Prezentarea Centrului Europe Direct Buzau;
– Activităţi non- formale-Biblioteca vie- CARIERE PENTRU VIITOR.

În cadrul evenimentului s-au reunit aproape 160 elevi aparţinând liceelor teoretice: Al. Marghiloman – Buzău, Liceul Teoretic – Pogoanele, Liceul Radu Vlădescu –Pătârlagele, Liceul Teoretic Nehoiu şi Liceul Tehnologic – C. Neniţescu, în sala de festivităţi a Liceului Teoretic Al. Marghiloman din Buzău. Săptămâna “Şcoala altfel” 2013 a permis tinerilor între 15-19 ani să înţeleagă importanţa competenţelor pe care le pot valoriza şi evidenţia în viitor utilizându-le în selectarea unui job. Posibilităţile ulterioare de acces pe piaţa muncii au fost evidenţiate şi de echipa Centrului Europe Direct Buzau prin prezentările făcute. Personalul Centrului a găsit răspunsuri la întrebări ale tinerilor ca: unde pot găsi informaţii pe teme europene, locaţia unde pot avea acces gratuit şi asistenţă la paginile web ale instituţiilor europene, locul unde pot fi organizate la nivel local activităţi şi evenimente de comunicare pe teme europene, facilitarea accesului la baze de date europene, oferirea de sfaturi, asistenţă, răspunsuri la întrebări privind oportunităţi de finanţare, legislaţie, etc. De asemeni tinerii au fost familiarizaţi cu adresa locaţiei Centrului Europe direct Buzau şi adresa web http://www.cciabuzau.ro/europedirectbuzau.

II. În data de 04.03.2013 Echipa Centrului ED Buzău a participat la COLEGIUL B.P HAŞDEU – la evenimentul prilejuit de lansarea primului număr al revistei „Cheia succesului in afaceri” din cadrul proiectului cu acelaşi nume, proiect în care Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Buzău a fost partener.
Cu ocazia acestui eveniment echipa Centrului Europe Direct Buzău a prezentat:
– REŢEAUA EUROPE DIRECT.
– CENTRUL EUROPE DIRECT BUZĂU.

Ulterior, echipa Centrului Europe Direct Buzău a răspuns întrebărilor pe teme europene despre bursele locurilor de muncă şi bursele de mobilitate.
De asemeni tinerii au fost familiarizaţi cu adresa locaţiei Centrului Europe Direct Buzău şi adresa web a Centrului http://www.cciabuzau.ro/europedirectbuzau.

III. În data de 05.04.2013 Centrul Europe Direct Buzău a primit vizita unei clase de elevi de Liceul de Artă – Margareta Sterian din Buzău.

Agenda zilei a fost următoarea:
– Prezentarea REŢELEI EUROPE DIRECT
– Prezentarea CENTRULUI EUROPE DIRECT BUZĂU
– Oportunităţi de comunicare şi cunoaştere între reuşita şi alegerea unei cariere
– Dezbatere

Întâlnirea a fost interactivă, elevii manifestând un interes deosebit faţă de drepturile pe care le-au dobândit odată cu intrarea în Uniunea Europeană, de perspectivele pe care le au în carieră, având în vedere că sunt an ultimul an de studiu.
De asemeni tinerii au fost familiarizaţi cu adresa locaţiei Centrului Europe direct Buzau şi adresa web a Centrului http://www.cciabuzau.ro/europedirectbuzau

Bursa Generală a Locurilor de Muncă
Inaugurarea Centrului Europe Direct Buzau