Participare alături de Asociaţia Centrul Cultural Francofon Buzău la proiectul “Centrul Internaţional Francofon Procomunitate” ediţia a IX-a

Centrul de Informare Europe Direct Buzău a participat și în acest an la tabăra francofoniei desfășurată în cadrul ediţiei a IX-a a proiectului “Centrul Internaţional Francofon Procomunitate”.

Tabăra s-a desfășurat  în perioada 1-14 iulie 2018, la Hotelul  MC Pietroasa de la Poiana Pinului, judeţul Buzău.

Proiectul internaţional prin care se promovează studiul limbii franceze, al valorilor francofoniei și a celor europene a fost organizat de Centrul Cultural Francofon Buzău și în acest an a avut 2 componente noi: comemorarea Centenarului Marii Uniri  și Voluntariat pentru comunitate.

Participanții, elevi, cadre didactice, animatori din mai multe țări francofone: Franța, Belgia, Camerun, Congo, Tunisia, Republica Moldova și România au fost implicați în activități educaționale care au avut în vedere promovarea valorilor francofoniei și a celor europene (diversitatea culturală, plurilingvismul, solidaritatea umană, dezvoltarea inițiativei personale, dezvoltarea spiritului de echipă). Printre cele mai importante activități educaționale organizate au fost atelierele ȋn limba franceză (de dans, de muzică, de arte plastice, improvizație teatrală, muzică francofonă africană, wood-craft etc.), filme francofone, concursuri de karaoke, de carnaval etc.

Proiectul Centrului Internațional Francofon urmărește să creeze  un ecosistem francofon de tineri, profesori, părinți care să dezvolte proiecte în țările  pe care le reprezintă.

Centrul de Informare Europe Direct Buzău  a participat activ la eveniment cu un stand documentar unde participanții au putut afla răspunsuri la întrebările de interes european, au comunicat pe teme europene,  îndrumaţi de către reprezentanţii Centrului care au stimulat participanţii la un schimb de opinii pe teme europene.

Cu această ocazie, reprezentanţii Centrului de Informare Europe Direct Buzău au distribuit eşarfe personalizate, broşuri şi materiale promoţionale specifice.

Invitație
Caravana de Informare pe teme europene și pe tema alegerilor europarlamentare 2019 Bisoca și Vintilă Vodă