Proiectul european „United we play, united we win”

Reprezentanții Centrului Europe Direct Buzău au participat joi, 8 iunie 2017, începând cu ora 10:00, la Casa de Cultură a comunei Măgura, la conferința internațională ce marchează finalul proiectului educațional internațional Erasmus + „United we play, united we win” derulat în perioada 2015-2017. Școala Generală Măgura a avut calitatea de partener în acest proiect.

La eveniment au participat 32 de invitați străini din cele 7 state partenere ( Lituania, Spania,Turcia, Italia, Bulgaria, Islanda și România), reprezentanți ai Inspectoratului Școlar, ai Consiliului Județean Buzau, ai comunității locale, cadre didactice, părinți și elevi.

Peste o sută de persoane au asistat la prezentarea realizată de directorul Școlii Gimnaziale Măgura, profesorul Dan Popescu, cel care a participat la toate etapele proiectului derulat pe o perioadă de doi ani. Au fost prezentate imagini din timpul vizitelor în țările partenere, impresii și considerații ale elevilor care au participat la schimburile de experiență iar concluzia generală a fost ca programul Erasmus+ schimbă vieți.

Și pentru că evenimentul s-a desfășurat sub sloganul „United we play, united we win”, spre finalul conferinței, invitații au avut parte de joc și voie bună, grație momentelor artistice puse în scenă de elevii care au cântat și au dansat pe melodii populare românești.