Votează! Votul tău contează!

Reprezentanții EUROPE DIRECT, structură gazdă Camera de Comerț Industrie și Agricultură Buzău, au participat în calitate de invitați de  Biroul Parlamentului European și  Reprezentanța Comisiei Europene în România, la evenimentul organizat sâmbătă 27 aprilie 2024 de Asociația Umanistă Română-filiala Buzău, la Muzeul Județean Buzău.

Scopul evenimentului a fost informarea tinerilor despre importanța participării  la alegerile europarlamentare din 06 iunie 2024.

La eveniment au participat în calitate de invitați ai EUROPE DIRECT Buzău voluntari  și ambasadorii juniori de la  Colegiul National Mihai Eminescu Buzău – școală acreditată Erasmus+ și ambasadorii seniori doamnele profesor Albu Daniela și  Alina Elena Șerban.

Voluntarele EUROPE DIRECT Miruna și Alina au diseminat informațiile și modul de lucru în atelierele la care au participat la Bruxelles, la Săptămâna Tinerilor Europeni, Level Up.

Materialele prezentate de reprezentanții EUROPE DIRECT au fost:

  • Rețelele EUROPE DIRECT din România;
  • EUROPE DIRECT Buzău: misiune, scop;
  • Prezentare generală a instituțiilor Uniunii Europene;
  • Prezentare generală a PARLAMENTULUI EUROPEAN;
  • Prezentare generală despre alegerile europene.
  • VIDEO TEASER pregătit de Biroul Parlamentului European în România.

Alături de prezentările făcute de EUROPE DIRECT, ambasadorii juniori au făcut și ei o serie de prezentări în care au punctat  importanța votului pentru fiecare dintre noi dar mai ales pentru tineri.

Pe baza materialelor prezentate a urmat o dezbatere interesantă și constructivă despre Europa și alegerile europarlamentare, o oportunitate unică de a te informa și de a discuta despre teme-cheie care afectează viitorul tinerilor în Uniunea Europeană.

Dezbaterea a oferit posibilitatea de a înțelege ce impact au asupra vieții noastre e de zi cu zi deciziile luate la nivelul Uniunii Europene.

La eveniment a participat și o fostă voluntară a  EUROPE DIRECT Buzău, acum studentă anul III la Medicină, care le-a povestit celor prezenți despre experiența trăită în calitate de voluntar și  despre importanța voluntariatului.

A urmat apoi un concurs care a testat cunoștințele tinerilor privind Uniunea Europeană și alegerile europarlamentare. Elevii clasați pe locurile 1,2 și 3 au fost premiați de reprezentanții EUROPE DIRECT.

Toți participanții au primit materiale promoționale oferite de Biroul Parlamentului European în România și Europe direct Buzău.