Ziua Europeană a Limbilor 2022

Reprezentanții EUROPE DIRECT Buzău în parteneriat cu Reprezentanța Comisiei Europene în România, Școala Gimnazială nr. 11, Inspectoratul Școlar Județean Buzău, Centrul Școlar de Educație Incluzivă Buzău, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Buzău și Grădinița cu Program Prelungit “Boboceii” din Micro III, au desfășurat o serie de activități  dedicate  Zilei Europene a Limbilor luni 26  septembrie 2022, începând cu orele 11:30.

Gazda a fost Școala Gimnazială nr. 11 iar evenimentul a reunit elevi și preșcolari de la unitățile de învățământ partenere.

Scopul evenimentului a fost  promovarea diversității lingvistice și culturale a Europei.

S-au desfășurat  următoarele activități:

  • Preșcolarii de la Grădinița ,,Boboceii” din Micro III, s-au îmbrăcat în steagurile Uniunii Europene și au scris pe colaje sub forma merelor saluturi din statele membre, care apoi au împodobit copacul European.
  • Pentru elevii de gimnaziu au fost organizate ateliere de creație unde au fost desenate, lipite sau pictate pe tricouri steagurile țărilor din Uniunea Europeană sau expresii din aceste țări și au fost confecționate zmeie ce purtau însemnele statelor europene.
  • Concurs de Public Speaking în limbile română si engleză, despre importanța învățării limbilor străine în viața noastră, adresat elevilor din clasele V-VII.
  • Concurs online pentru elevii din clasa a V-a și a VI-a cu întrebări pe tema Zilei Europene a Limbilor.
  • Reprezentanții EUROPE DIRECT Buzău au participat la toate activitățile, au jurizat parte dintre concursuri iar mai apoi continuat cu prezentarea detaliată a concursului lansat de Comisia Europeană în România LinguaTest.

Elevii și preșcolarii au fost premiați și fiecare dintre participanți a primit materialele promoționale oferite de Reprezentanța Comisiei Europene în România și de EUROPE DIRECT Buzău.