9 MAI – ZIUA UNIUNII EUROPENE – ZIUA SOLIDARITĂȚII

Vorbim despre Uniunea Europeană zilnic.

De ce?

Pentru că suntem  Centrul de Informare Europe Direct Buzău, un element  dintr-un puzzle care formează rețeaua națională Europe Direct, coordonată de Reprezentanța Comisiei Europene în România.

Misiunea noastră este aceea de a aduce informația europeană în casele Dumneavoastră.

În fiecare an cu ocazia zilei de 9 mai am organizat o multitudine de evenimente cu partenerii noștri, am cântat imnul Europei, am recitat versuri despre Europa, am organizat concursuri despre valorile Uniunii Europene. Evenimentele au fost organizate la sediul Centrului, în școli, în aer liber.

Anul acesta ziua Europei  a fost altfel. Sărbătoarea a fost organizată în mediul online, am fost solidari, am respectat deviza Unitate în Diversitate!

Am organizat un concurs  pe care l-am numit: 9 MAI – ZIUA UNIUNII EUROPENE –  ZIUA SOLIDARITĂȚII!

Concursul a fost  lansat pe facebook-ul Centrului de Informare Europe Direct Buzău, iar pentru  familiarizare  cu țările membre ale Uniunii Europene, zilnic au fost  postate clipuri  cu cele 27 de țări membre,  în ordinea  aderării la Uniunea Europeană.

Clipurile au surprins aspecte interesante, elemente de cultură și civilizație ale țărilor membre ale Uniunii Europene.

Participanții la concurs  au trebuit să răspundă la întrebarea: Ce reprezintă Uniunea Europeană pentru tine?

Materialul  elaborat  a trebuit să facă referire la una din valorile Uniunii Europene  iar textul trebuia să conțină  minimum 80 de cuvinte.

Materialele au fost trimise prin e-mail iar apoi postate pe facebook  de reprezentanții Centrului de Informare Europe Direct Buzău.

La concurs s-au înscris 5 eleve:

  1. Ramona Petre – Liceul Grigore Moisil Buzău
  2. Andreea Cacareaza – Liceul Grigore Moisil Buzău
  3. Iuliana Simionica – Liceul Tehnic Buzău
  4. Mihaela Birzoi – Liceul Tehnic Buzău
  5. Elena Panturu – Liceul Tehnic Buzău

Premierea materialelor câștigătoare se va face în funcție de numărul de like-uri primite,  la sediul Centrului de Informare Europe Direct Buzau atunci când acest lucru va fi posibil.

La mulți ani Europa! Suntem solidari!

Caravana de informare cu tema “Uniunea Europeană – o uniune mai ambițioasă” – Liceul Grigore Moisil
Provocare lansată de reprezentanții Centrului de Informare Europe Direct „Remember Teatru Forum” #STAMACASĂ- PROVOCARE ACCEPTATĂ!