Comisia desemnează Temu drept platformă online foarte mare în temeiul Regulamentului privind serviciile digitale

Astăzi, 31 mai, Comisia a desemnat în mod oficial Temu drept platformă online foarte mare în temeiul Regulamentului privind serviciile digitale (RSD).

Temu este o piață online cu o medie de peste 45 de milioane de utilizatori lunar în Uniunea Europeană. Numărul de utilizatori, comunicat de Temu Comisiei, depășește pragul RSD pentru desemnarea ca platformă online foarte mare.

În urma desemnării de astăzi ca platformă online foarte mare, Temu va trebui să respecte cele mai stricte norme în temeiul RSD, în termen de patru luni de la notificarea sa (și anume până la sfârșitul lunii septembrie 2024), precum obligația de a evalua și de a atenua în mod corespunzător orice riscuri sistemice care decurg din serviciile sale, inclusiv listarea și vânzarea de mărfuri contrafăcute, de produse nesigure sau ilegale și de articole care încalcă drepturile de proprietate intelectuală.

Serviciile Comisiei, în cooperare cu coordonatorul serviciilor digitale din Irlanda, va monitoriza îndeaproape respectarea RSD de către această platformă online.

Începând cu 17 februarie 2024, toate platformele online, inclusiv Temu, trebuie deja să respecte obligațiile generale prevăzute de RSD.

Odată cu desemnarea de astăzi, numărul platformelor și motoarelor de căutare online foarte mari desemnate de Comisie în temeiul RSD a ajuns la 24.

Puteți găsi mai multe informații în comunicatul de presă aferent.