Comunicare pe teme legate de fonduri europene

În perioada 8 – 12 decembrie s-au desfășurat la Hotel Hilton – București, două reuniuni având ca obiect comunicarea pe teme legate de fonduri europene.
Doamna Angela Filote şefa Reprezentanței CE în România a deschis lucrările primei întâlniri numită Going Local, organizată de Comisia Europeană prin Direcțiile Generale REGIO, EMPL (Ocuparea forței de muncă, afaceri sociale și incluziune ) și Reprezentanța Comisiei Europene în România, în colaborare cu Ministerul Fondurilor Europene. Au fost abordate teme referitoare la fonduri structurale și de investiții, bune practici și posibilităţi de cooperare. Seminarul a ajutat la clarificarea unor întrebări privind prioritățile Comisiei Europene, regulile de informare și comunicare și politica de coeziune pentru perioada 2014-2020.
Reuniunea grupului de comunicatori ai Politicii de coeziune INFORM, coordonat de Direcţia Generală pentru Politica Regională a Comisiei Europene, cea de-a doua întâlnire, a fost deschisă de Comisarul european pentru politici regionale Corina Crețu şi de ministrul fondurilor europene, Aura Răducu.
La ambele întâlniri au fost organizate ateliere de lucru pe teme specifice.
Din partea Centrului Europe Direct Buzău, a participat Domnul Bozioreanu Marius în calitate de consilier comunicare.

Centrul ED Buzău la Liceul Tehnologic ”Dimitrie Filipescu”
Institutiile europene mai aproape de elevii colegiilor buzoiene