9 MAI – Ziua Europei, ziua noastră!

EUROPE BUZĂU Buzău a îmbrăcat straie de sărbătoare cu ocazia zilei de 9 mai ziua Europei și a fiecăruia dintre noi. Evenimentul și-a propus să sensibilizare întreaga comunitate buzoiană în legătură cu Uniunea Europeană, cu valorile, politicile, strategiile și viitorului ei.

Ziua de 9 mai, ziua Europei a fost organizată sub semnul solidarității cu Ucraina și poporul ucrainean.
Evenimentul pe care l-am organizat s-a desfășurat în fața Centrului unde s-a amplasat un stand de carte și s-au împărțit broșuri despre Europa. Reprezentanții EUROPE DIRECT au răspuns întrebărilor cetățenilor buzoieni. Ne-am bucurat de prezența celui mai tânăr cetățean european.
Evenimentul a continuat în sala de conferințe a Centrului, unde în contextul Anului European al Tineretului s-au purtat discuții cu elevii prezenți despre EUROPA, despre instituții, despre valori, despre prioritățile Uniunii Europene, despre viitor și foarte mult despre SOLIDARITATE pentru că solidaritatea se învață, mai ales când ne ascultăm unii pe ceilalți și când lucrăm împreună. Dialogul a fost interactiv și fiecare și-a exprimat opinia personală despre cum va fi viitorul Europei.
Evenimentul s-a încheiat cu festivitate de premiere a concursului: Contribuția UE la democrația și pacea în lume. La concurs au participat 23 de elevi de la colegiile și liceele din municipiul Buzău. Corectarea eseurilor s-a făcut de către o comisie formată din cadre didactice și un reprezentant al Centrului. Au fost acordate premii ocupanților locurilor I, II și III și celor 3 mențiuni.
Fiecare dintre participanții la concurs a primit o diplomă de participare împreună cu materiale informative despre Uniunea Europeană, specifice tinerei generații, publicații realizate de Oficiul pentru publicaţii al UE şi diplome de participare.
Am spus cu toții:
,,La mulți ani, Europa!”
,,La mulți ani, România!”
,,La mulți ani, tuturor!”