9 MAI ZIUA Europei – Ziua porților deschise la EUROPE DIRECT Buzău

Cu ocazia Zilei Europei, 9 mai, EUROPE DIRECT Buzău, structură gazdă Camera de Comerț Industrie și Agricultură Buzău a organizat începând cu orele 10:00 evenimentul: ,,Ziua porților deschise la EUROPE DIRECT Buzău”.

Evenimentul a fost organizat în colaborare cu Colegiul Economic „Regele Mihai I” și Inspectoratul Școlar Județean Buzău.

Acest eveniment s-a organizat sub semnul unității și solidarității și a început în fața Centrului unde s-a amplasat un stand de carte și s-au împărțit broșuri despre Uniunea Europeană. Reprezentanții EUROPE DIRECT au răspuns întrebărilor cetățenilor buzoieni și au încercat să sensibilizare comunitatea buzoiană în legătură cu Uniunea Europeană, cu valorile, politicile, strategiile și viitorului ei.

Reprezentanții EUROPE DIRECT au deschis seria evenimentelor începând cu orele 11:00 cu o prezentare a Centrului, a importanței zilei de 9 mai – Ziua Europei și a  alegerilor  europarlamentare 2024 precum și despre instituțiile și valorile europene.

Evenimentul a continuat în sala de conferințe a Centrului, unde în contextul alegerilor europene 2024, s-au purtat discuții cu elevii prezenți despre dreptul la vot, despre instituțiile, valorile și prioritățile Uniunii Europene, despre viitor și în mod special despre  unitate și solidaritate pentru că solidaritatea se învață, mai ales când ne ascultăm unii pe ceilalți și când lucrăm împreună.

La eveniment ne-am bucurat de prezența elevilor și cadrelor didactice de la Școlile EPAS  ale Parlamentului European în România, de la Colegiul Economic „Regele Mihai I” și Colegiul Național „Mihai Eminescu”.

Surpriza evenimentului a fost vizita unui grup de elevi și de cadre didactice din Spania din cadrul unui Proiect Erasmus.

Temele evenimentului au fost:

  • Importanța zilei de 9 MAI – Ziua Europei;
  • Alegerile europarlamentare 2024;
  • Valorile UE: Unitate, Solidaritate, Diversitate, Egalitatea de șanse;
  • Testarea cunoștințelor despre alegerile europarlamentare.

La concursul organizat  cu această ocazie reprezentanții EUROPE DIRECT au oferit  3 premii constând în rucsaci, sacoșe, termosuri și căni de cafea, toți ceilalți participanți au primate  materiale promoționale oferite de Parlamentul European  și Comisia EUROPEANĂ din România

Seria evenimentelor a continuat cu Erasmus World Coffee unde, Reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Buzău au abordat subiectul proiectelor Erasmus+, importanță, aspecte pozitive și negative, cum se găsesc și se motivează partenerii de proiect, precum și cu vizite la Grădinița cu Program Prelungit “Bobocei din Micro III” și la Școala Gimnazială nr. 11.

În a doua parte a zilei, evenimentul s-a mutat în Piața Daciei din Buzău unde, Reprezentanții EUROPE DIRECT Buzău, împreună cu voluntarii, au urat publicului prezent “La mulți ani de Ziua Europei” și au oferit acestora materiale informative despre Uniunea Europeană și despre importanța exercitării votului la Alegerile Europene.

Participanților de toate vârstele ai evenimentelor le-au fost oferite materiale informative realizate de Oficiul pentru Publicații al Uniunii Europene precum și materiale promoționale ale EUROPE DIRECT Buzău: baloane, stegulețe, sacoșe.