Anului European al Competențelor – dezbatere Casa Corpului Didactic

Reprezentanții EUROPE DIRECT au participat marți, 12 decembrie la Casa Corpului Didactic Buzău unde, împreună cu reprezentanții Inspectoratului Școlar: inspectori și cadre didactice, au dezbătut importanța dobândirii de noi competențe digitale în contextul Anului European al Competențelor în cadrul Simpozionului județean ”Învățământul buzoian între tradiție și modernitate”, aflat la prima ediție.

,,Educația nu înseamnă doar pregătirea pentru viață. Educația devine un mod de viață. Despre aceasta este Anul European al Competențelor”, a spus pe 9 mai Ursula von der Leyen, Președintele Comisiei Europene.

Inițiativa  Anului European al Competențelor își propune să-i școlarizeze pe cel puțin 80% dintre adulți în zona competențelor digitale iar 20 de milioane de cetățeni  să lucreze pe post de specialiști IT&C. Programul ERASMUS+ reprezintă, de asemenea, un instrument important pentru atingerea obiectivelor de digitalizare.

Doamna Inspector Școlar Daniela Palcău  a vorbit despre proiectul Învățământul Buzoian între Tradiție și Modernitate și a punctat contribuția inspectorilor școlari și a cadrelor didactice, în general, la dezvoltarea învățământului buzoian prin accesarea fondurilor europene în cadrul proiectelor Erasmus + și  la dobândirea de noi competențe, care să contribuie atât la dezvoltarea profesională cât și la cea personală.

Caravană de informare – EU în școli - Liceul Teoretic „Radu Vlădescu ” Pătârlagele
Masă rotundă - Digitalizarea. Beneficii vs Probleme