Celebrarea zilelor Erasmus+ la Casa Corpului Didactic

Vineri 13.10.2023 Casa Copului Didactic Buzău a fost gazda evenimentului hibrid de celebrare a Zilelor Erasmus+, organizat de Inspectoratul Școlar, Casa Corpului Didactic, Școlile Erasmus din municipiul și județul Buzău și EUROPE DIRECT Buzău.

În anul 2023, Anul European al Competențelor, este esențial să recunoaștem importanța valorilor europene fundamentale: respect pentru demnitatea umană, libertate, democrație, egalitate, statul de drept, respectarea drepturilor omului.

Zilele Erasmus+ sunt o oportunitate ideală pentru a descoperi noi culturi, pentru a consolida abilități lingvistice și interculturale și a înțelege și promova pacea, unitatea, solidaritatea, toleranța.

Școlile din județul Buzău au o experiență ERASMUS+ foarte bogată, în ultimul an, făcând ca județul să fie clasat între primele județe din țară după numărul de proiecte finanțate de Agenția Națională.

Evenimentul EUROPEAN LEARNING  a reunit proiecte educaționale derulate de unități de învățământ din județul Buzău, exemple de bune practici pentru dezvoltarea  dimensiunilor europene în educație  prin resursele educaționale dezvoltate,

Evenimentul s-a desfășurat în forma blended learning, participanții interacționând online cu proiectele reunite la Casa Copului Didactic Buzău.