Comisia salută acordul politic privind noi norme pentru un spațiu Schengen mai rezilient

Comisia salută acordul politic la care au ajuns ieri Parlamentul European și Consiliul cu privire la noile norme referitoare la Codul frontierelor Schengen.

Acest regulament va consolida coordonarea UE pentru abordarea provocărilor de la frontierele externe ale UE, precum și a amenințărilor transfrontaliere la adresa sănătății și a securității.

În ultimii ani, spațiul Schengen s-a confruntat cu diverse provocări – de la pandemia de COVID-19 la migrația neregulamentară și la amenințări la adresa securității precum terorismul, traficul de droguri și criminalitatea organizată.  Aceste evoluții necesită o actualizare a cadrului de reglementare Schengen.

Comisia a propus actualizarea și revizuirea Codului frontierelor Schengen în decembrie 2021. Obiectivul reformei este de a completa gama de instrumente necesare pentru buna funcționare a spațiului Schengen, atât la frontierele externe, cât și la cele interne.

Acordul la care s-a ajuns ieri include o serie de măsuri de consolidare a Codului frontierelor Schengen. Un comunicat de presă cu mai multe informații este disponibil online.

Deșeuri: Comisia solicită ROMÂNIEI să închidă și să reabiliteze depozitele ilegale de deșeuri
Comisia Europeană prezintă o recomandare privind obiectivul de reducere a emisiilor până în 2040 pentru a stabili calea către neutralitatea climatică în 2050