Conferința NEXT STEP la Colegiul Tehnic Buzău

Reprezentanții EUROPE DIRECT Buzău au participat  miercuri 22.11.2023  începând cu orele 9:00 la  evenimentul de prezentarea rezultatelor Proiectului Next Step, organizat de Colegiul Tehnic Buzău,  unde  au prezentat importanța proiectelor Erasmus +, atât pentru cadrele didactice cât și pentru elevi, activitățile comune din cei 10 ani de parteneriat  și strategia de colaborare pentru următoarea perioadă.

Proiectul Next Step din noul program Erasmus+, a fost derulat timp de 2 ani de  Colegiul Tehnic Buzău în parteneriat cu  licee din  Germania, Italia, Polonia și Grecia și  a avut  drept scop analiza sistemelor de gestionare a deșeurilor din cele 5 țări participante  și împuternicirea adolescenților privind organizarea de campanii de mediu în țările lor.

În România, a apărut grupul de acțiune Spirit Verde. De asemenea, se dorește dezvoltarea activității unor grupuri de acțiune ale adolescenților privind mediul înconjurător..

La eveniment au participat reprezentați ai celor 5 țări partenere   care și au prezentat realizările din cei doi ani de proiect, reprezentanți media, reprezentanți ai oamenilor de afaceri buzoieni.

Reprezentanții EUROPE DIRECT Buzău au oferit participanților materiale promoționale proprii precum și primite de la Reprezentanța Comisiei Europene în România.

“FROM CITIZEN...SHEEP TO CITIZENSHIP”
Dialog Buzău oraș european în cadrul Topului Firmelor din județul Buzău