Curs de Public Speaking

EUROPE DIRECT BUZĂU – având ca structură gazdă Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Buzău, a organizat  joi 09.06.2022 începând cu orele 10:00, evenimentul:

Curs de Public Speaking (inițiere)

Cursul organizat în cadrul Anului European al Tineretului face parte din Planul de acțiuni al EUROPE  DIRECT Buzău pentru anul 2022 iar scopul acestuia este de a contribui la dezvoltarea personală a tinerilor.

Cursul de Public Speaking a avut ca trainer pe domnul Preot Profesor Cristian DIMA de la  Seminarul Teologic Chesarie Episcopul iar participanți au fost 30 de elevi  de la Seminarul Teologic Chesarie Episcopul, Liceul Tehnologic Grigore Moisil și Colegiul Național Mihai Eminescu.

Dintre subiectele abordate în cadrul cursului amintim:

  • Ce este un discurs;
  • Cum se pregătește un discurs: documentarea, pregătirea, culegerea de informații, stabilirea structurii speech-ului;
  • Care sunt părțile unui discurs: introducerea, corpul discursului și încheierea;
  • Cum se face prezentarea unui discurs: adaptarea discursului la public, menținerea unei atitudini pozitive, comunicarea nonverbală (înfățișarea, postura, expresia feței, gesturile).

Reprezentanții EUROPE DIRECT le-au vorbit elevilor prezenți despre importanța voluntariatului, despre   ce face UE pentru tineri, despre  Anului European al Tineretului, despre viitorul Uniunii Europene.

Prezentările au fost  urmate de o dezbatere a subiectelor prezentate prin încurajarea unui dialog activ cu participanții la eveniment.

Elevii au fost foarte interesați de subiectele prezentate au pus întrebări  dovedind  faptul că scopul cursului a fost atins,  depășirea emoțiilor.