Curs de Public Speaking

EUROPE DIRECT Buzău – având ca structură gazdă Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Buzău, a organizat  luni 31.10.2022 începând cu orele 13:00, evenimentul: Curs de Public Speaking

Cursul organizat în cadrul Anului European al Tineretului face parte din Planul de acțiuni al EUROPE DIRECT Buzău pentru anul 2022 iar scopul acestuia este de a contribui la dezvoltarea personală a tinerilor.

Cursul de Public Speaking a avut ca trainer pe domnul Preot Profesor – Cristian DIMA – Inspector Școlar, iar grupul țintă a fost format din cadre didactice și 70 de elevi de la Liceul Tehnologic Grigore Moisil, Colegiul Economic și Liceul Tehnic Buzău.

Dintre subiectele abordate în cadrul cursului amintim:

  • Cum se pregătește un discurs: documentarea, pregătirea, culegerea de informații, stabilirea structurii;
  • Care sunt părțile unui discurs: introducerea, corpul discursului și încheierea;
  • Cum se face prezentarea unui discurs: adaptarea discursului la public, menținerea unei atitudini pozitive, comunicarea nonverbală (înfățișarea, postura, expresia feței, gesturile).

Reprezentanții EUROPE DIRECT le-au vorbit elevilor prezenți despre importanța voluntariatului, despre ce face UE pentru tineri, despre Anului European al Tineretului, despre Corpul European de Solidaritate și despre viitorul Uniunii Europene.

Prezentările au fost urmate de o dezbatere a subiectelor prezentate prin încurajarea unui dialog activ cu participanții la eveniment.

Elevii au fost foarte interesați de subiectele prezentate, au pus întrebări dovedind  faptul că scopul cursului a fost atins.