Invitatie eveniment “Energiile alternative-Turbinele eoliene soluție pentru o dezvoltare durabilă”

EUROPE DIRECT BUZĂU – având ca structură gazdă Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Buzău, vă invită să participați marți, 07.06.2022 începând cu orele 09:00, la evenimentul: Energiile alternative – turbinele eoliene – soluție pentru o dezvoltare durabilă.
Evenimentul se va desfășura în incinta Parcului de turbine eoliene din comuna Gemenele, județul Brăila.
Evenimentul de informare și dezbatere, organizat în colaborare cu ENGIE ROMÂNIA, și SC EXIMPROD ENGINEERING SA face parte din Planul de acțiuni al EUROPE DIRECT 2022 Prioritatea nr. 1 a Comisiei Europene – Pactul Verde European și este organizat în contextul Anului European al Tineretului.
Se vor aborda următoarele subiecte:
• Pactul Verde European;
• Politicile europene în domeniul energiei și schimbărilor
climatice precum și tipurile de energii alternative dezvoltate în România;
• Despre turbinele eoliene.
INVITAȚI:
• Laurențiu Gruia – inginer SC Eximprod Engineering SA Buzău;
• Reprezentanți ai Engie România.
Va fi evidențiată importanța unui mediu sănătos, fără poluare și strategia Comisiei Europene pe probleme de mediu pentru următoarea perioadă.
Prezentările vor fi urmate de o dezbatere a subiectelor prezentate prin încurajarea unui dialog activ cu participanții la eveniment.
Scopul evenimentului este acela de a informa elevii referitor la viitorul Uniunii Europene, la politicile europene în domeniul energiei și schimbărilor climatice, precum și la prioritatea nr. 1 a Comisiei Europene – Pactul Verde Europen.
Persoanele de contact din partea Centrului Europe Direct Buzău sunt: Felicia Vîjdea, și Marius Parfene, telefon 0238.414719, e-mail europedirectbuzau@cciabuzau.ro.