Noi suntem Europa! – Școala gimnazială Nr. 7

E miercuri 24 aprilie 2024  și  e „SĂPTĂMÂNA VERDE”  la EUROPE DIRECT Buzău, structură gazdă Camera de Comerț Industrie și Agricultură Buzău.

EUROPE DIRECT Buzău a primit vizita unei alte  clase de elevi din ciclul gimnazial  de la Școala nr. 7  din municipiul Buzău.

Evenimentul a fost interactiv  iar scopul a fost implicarea  elevilor în activități educaționale care  să contribuie la protejarea mediului înconjurător, înțelegerea schimbărilor climatice și a efectelor  sale.

Reprezentanții EUROPE DIRECT  le-au vorbit elevilor  despre Pactul Verde European una din prioritățile Comisiei Europene, tranziția verde, mediul înconjurător, încălzirea accelerată a planetei, utilizarea energiilor alternative și despre strategia UNIUNII EUROPENE pentru un viitor durabil.

Cei 30 de elevi au vizionat și o serie de filmulețe care au atins subiectul evenimentului   s-au plimbat împreună cu noi pe harta Uniunii Europene, au localizat statele și au răspuns provocării noastre de a răspunde la întrebarea: Ce reprezintă  UNIUNEA EUROPEANĂ pentru ei?

Provocarea a dat rezultate pentru că  nu a fost numai un pretext de învățare  ce înseamnă un comportament responsabil social, ce reprezintă principiul ,,poluatorul plătește “, ce este eticheta Eco Label ci a produs o dezlănțuire a  creativității lor, care a durat 2 ore.