Viitorul Europei – unde ne îndreptăm? Rolul tinerilor în democrația participativă

Reprezentanții Centrului EUROPE DIRECT Buzău au participat luni, 11 aprilie 2022 la conferința cu tema: „Viitorul Europei – unde ne îndreptăm? – Rolul tinerilor în democrația participativă”.

La discuții au participat reprezentanți ai organizațiilor de tineret, studenți, dar și lideri de opinie și membri ai unor organizații neguvernamentale. Lor li s-au alăturat dna. Adina VĂLEAN, comisarul european pentru transporturi și dl. Nicolae CIUCĂ, prim-ministrul României.

Evenimentul face parte din exercițiul organizat la nivel european și intitulat Conferința privind viitorul Europei, și și-a propus să ofere tinerilor români un spațiu de dezbate cu privire la cum ar trebui să arate Uniunea Europeană în care doresc să trăiască și să muncească.

Contribuțiile cetățenilor români la exercițiul CoFE au arătat interesul acestora pentru subiecte precum schimbările climatice și mediu, educație, cultură, digitalizare și democrație europeană. În acest sens discuțiile din 11 aprilie au fost deschise de o sesiune plenară, urmată de dezbateri în două grupuri de lucru: Grupul de lucru I: Viitorul Europei – democrația participativă, educație, cultură, digital; Grupul de lucru II: Viitorul Europei și provocările actuale – schimbări climatice,  pandemie, războiul din Ucraina.

Conferința privind viitorul Europei reprezintă o oportunitate istorică unică, de care trebuie să profităm pe deplin și, împreună, să construim Europa pe care și-o doresc cetățenii noștri în prezent atât pentru ei, cât și pentru generațiile viitoare. Este apoi de datoria liderilor și a instituțiilor UE, în conformitate cu angajamentele asumate, să dea curs ideilor prezentate de cetățenii europeni pentru viitorul lor comun.

PLANTĂM PENTRU MÂINE
Invitație eveniment ,,PLANTĂM PENTRU MÂINE”