Virtual tools for real mobilities

Centrul EUROPE DIRECT Buzău a găzduit evenimentul final  din cadrul proiectului “VIRTUAL TOOLS FOR REAL MOBILITIES ” desfășurat în cadrul  acțiunii KA 12 – mobilități ale lucrătorilor de tineret – a programului Erasmus +.

Proiectul a fost implementat de Asociația HAIR REDIVIVUS BUZĂU și a avut ca scop creșterea calității proiectelor de tineret prin introducerea de noi metode și instrumente digitale aplicabile în gestionarea pregătirii și implementării mobilităților. Asociația HAIR REDIVIUS Buzău este o structură de tineret acreditată în cadrul Erasmus+. HAIR REDIVIVUS sprijină proiecte și inițiative de și pentru tineret la nivel local, național și internațional.

Proiectul s-a derulat în contextul post pandemic în care revenirea la mobilitățile fizice au impus adaptarea instrumentelor dezvoltate în cadrul proiectelor virtuale și hibride la situația curentă și întărirea capacității profesionale a lucrătorilor de tineret în aplicarea lor în munca cu tinerii. Mobilitatea a reunit 32 de lucrători de tineret și 4 experți din 14 țări europene și a inclus 4 sesiuni tematice bazate pe faza de pregătire și o sesiune amplă cu 5 ateliere pentru a crea și dezvolta 6 idei de proiecte în care vor fi integrate în fiecare fază metode și instrumente virtuale.

Evenimentul a avut loc vineri, 27 mai 2022 la sediul Europe Direct Buzău și a cuprins activități de diseminare a produselor finale ale proiectului și discuții interactive cu lucrătorii de tineret interesați de introducerea instrumentelor digitate în proiecte de tineret.

Reprezentanții EUROPE DIRECT au făcut o scurtă prezentare a Centrului a activităților pe care le desfășoară precum și Anului European al Tineretului.