„VOTEAZĂ! Votul tău contează”

EUROPE DIRECT Buzău având structură gazdă Camera de Comerț Industrie și Agricultură Buzău a organizat marți, 09.04.2024 începând cu orele 10:00 Caravana de informare cu tema: „VOTEAZĂ! Votul tău contează”

Evenimentul a fost organizat în colaborare cu amabasadorii juniori de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Buzău din proiectul Școli Ambasador ale Parlamentului European, coordonați de doamna profesor Albu Daniela. Sesiunea de informare din cadrul campaniei „VOTEAZĂ! Votul tău contează” s-a derulat  în contextul alegerilor europene.

Participanți la eveniment au fost elevi  de la Liceul  Tehnologic Meserii și Servicii” Buzău,din clase terminale, care au aflat mai multe informații despre alegerile pentru Parlamentul European și importanța participării la vot, precum și beneficiile apartenenței la comunitatea impreuna-in.eu (https://impreuna-in.eu/ro/). Această comunitate îi ajută pe toți susținătorii democrației europene să fie mai puternici și mai încrezători în a-și face auzit glasul, a-și transmite valorile și a acționa, datorită forței unei comunități.

Amabasadorii juniori de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Buzău au prezentat colegilor lor detalii despre instituțiile și valorile Uniunii Europene precum și filmulețe despe alegerile europene ce vor avea loc în luna iunie.

Reprezentanții EUROPE DIRECT Buzău le-au vorbit tinerilor participanți despre Europa tinerilor, despre misiunea, obiectivele și activitățile specifice EUROPE DIRECT Buzău, alături de programele și inițiativele europene. De asemenea, aceștia au fost încurajați să apeleze pe viitor la rețeaua EUROPE DIRECT pentru informații despre drepturile cetățenilor europeni.

Elevii prezenți au primit materiale promoționale, au participat la un concurs despre Uniunea Europeană ȘI alegerile europarlamentare, cei clasați pe locurile 1, 2 și 3 fiind recompensați cu premii oferite de EUROPE DIRECT.

Campania de informare are scopul de a încuraja tinerii cu privire la cum pot participa activ la deciziile politice care sunt luate la nivel local sau european precum și despre importanța participării la viața democratică, în contextul apropierii alegerilor europene din 9 iunie.

A fost o încântare să descoperim elevi preocupați să afle lucruri noi despe Europa, despre alegerile europarlamentare 2024. Mulțumim cadrelor didactice pentru sprijin.