Liceul Tehnic Buzău, 50 de ani de excelență în educație

EUROPE DIRECT BUZĂU, având ca structură gazdă Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Buzău a participat pe 5 octombrie, dată la care se sărbătorește și “Ziua mondială a educației”, începând cu orele 11:00 la Evenimentul “Liceul Tehnic Buzău, 50 de ani de excelență în educație”, organizat în sala de spectacole a Teatrului “George Ciprian”.

La evenimentul festiv au participat, alături de foști și actuali elevi, foști și actuali dascăli,  reprezentanți ai autorităților publice locale și naționale precum și parteneri europeni.

Partea cea mai încărcată de emoție a fost oferirea medaliilor aniversare foștilor directori ai instituției și dascălilor care au format zeci de generații de elevi.

Participanții la eveniment au avut parte și de un regal artistic oferit de către elevi și profesori ai Liceului de Arte “Margareta Sterian”.

În ultimii ani, Liceul Tehnic Buzău a reușit să acceseze peste 2,5 milioane de euro prin intermediul proiectelor europene. Aceștia au fost folosiți pe de o parte în programele de mobilități și stagiile de practică în străinătate pentru elevi și cursurile de formare pentru profesori iar pe de altă parte pentru dotarea laboratoarelor. La momentul actual, s-a reușit digitalizarea integrală a școlii iar fiecare dintre sălile de clasă sunt dotate cu table interactive și laptopuri iar cadrele didactice și elevii folosesc softuri educaționale și platforme online pentru desfășurarea cursurilor.

 

 

 

Erasmus Days la Școala Gimnazială George Emil Palade
Vizită reprezentanți EUROPE DIRECT la Strasbourg