Vizită reprezentanți EUROPE DIRECT la Strasbourg

Reprezentanța Comisiei Europene în România împreună cu Biroul Parlamentului European în România au organizat în perioada 2-5 octombrie o vizită de lucru pentru cele 24 de Centre EUROPE DIRECT, la sediul Parlamentului European din Strasbourg. Vizita de lucru a avut un program bine stabilit.

La sediul Parlamentului European s-a efectuat o vizită la hemiciclul (VISSEM) unde s-a vizionat filmulețul „Parlamentul în 360 grade” și prezentarea organizării și funcționării Parlamentului European.

În calitate de vizitatori, am participat  la lucrările Comisiei pentru Cultură și Educație a Parlamentului European, acolo unde s-a dezbătut Raportul referitor la propunerea de regulament al Parlamentului European și al Consiliului de stabilire a unui cadru comun pentru serviciile mass-media în cadrul pieței interne (Legea europeană privind libertatea mass-mediei) și de modificare a Directivei 2010/13/UE (directiva serviciilor mass-media audiovizuale).

Întâlnirea cu Steve Clark, director pentru birourile de legătură ale Parlamentului European, DG COMM, a avut ca temă dezbatere pe tema alegerilor europene din 2024, și campania Parlamentului European. Au urmat întâlniri cu europarlamentari români care ne-au felicitat și ne-au mulțumit pentru munca pe care o desfășurăm ca reprezentanți ai rețelei EUROPE DIRECT România.

Timp de 2 ore au fost prezentate și instrumentele de combatere a dezinformării în mediul online, urmate de dezbateri interactive.

Pentru că membrii Rețelei EUROPE DIRECT pregătesc deja planurile de comunicare pentru anul 2024, a căror temă principală va fi exercitarea democrației participative în cadrul  alegerilor europarlamentare, a avut loc o întâlnire cu doamna Ioana Marchiș unde ni s-a prezentat strategia pentru următoarea perioadă și modul de abordarea a evenimentelor din ACP în contextual alegerilor europarlamentare.

Liceul Tehnic Buzău, 50 de ani de excelență în educație
Noaptea Cercetătorilor Europeni 2023