Programul Meritas Buzău

Reprezentanții EUROPE DIRECT Buzău, structură gazdă Camera de Comerț Industrie și Agricultură Buzău au participat vineri 24.11.2023 la Liceul Tehnologic Dimitrie Filipescu Buzau unde au sărbătorit împreună cu reprezentanți ai Primăriei Buzău ai Inspectoratului Școlar Buzău și ai oamenilor de afaceri din Buzău, doi ani ai programului Meritas Buzău

Meritas este un program lansat de Primăria Municipiului Buzău în 2021, prin care , alături de partenerii din mediul de afaceri,oferiă tinerilor elevi posibilitatea să învețe o meserie și să intre în stagiul de practică încă din prima zi a clasei a IX-a, primind bursă, cazare și mese gratuite, transport gratuit în oraș.
Doamna Director director Lucica Stanculeanu și echipa au prezentat avantajele învățământului dual și profesiile cautate la nivel de Buzău.
Primăria Municipiului Buzău a obținut finanțarea de 22 000 000 euro pentru a construi de la zero, până în 2026, un campus de învățământ dual-tehnic, cu nivel liceal și universitar, ne a spus doamna Viceprimar Oana Matache.
Reprezentanți de frunte ai mediului de business: Voestalpine Railway Systems Romania, Romcarbon, Agi Construct, Green Group, Beta, Rotec Eximprod, Dinamic, Heutey Petrochem Manufacturing,Tras Bus au devenit parteneri ai proiectuluI.
Reprezentanții EUROPE DIRECT Buzău au mulțumit oamneilor de afaceri prezenți pentru implicarea în învățămîntul dual în numele Camerei de Comerț și au felicitat reprezentanții Liceul Tehnologic Dimitrie Filipescu Buzau pentru curaj și implicare mai ales ca anul 2023 este Anul European al comptențelor.
Mai multe detalii despre programul Meritas puteți găsi aici www.meritas.ro
“PLANTĂM PENTRU MÂINE”
“FROM CITIZEN...SHEEP TO CITIZENSHIP”