Noi suntem Europa! – Școala Gimnazială Pietroasele

Marți, 23 aprilie 2024, EUROPE DIRECT Buzău, având ca structură gazdă Camera de Comerț Industrie și Agricultură Buzău, a primit vizita unei clase de elevi din ciclul gimnazial  de la Școala Gimnazială Pietroasele din județul Buzău.

Sscopul evenimentului a fost implicarea elevilor în activități educaționale care  să contribuie la protejarea mediului înconjurător și înțelegerea schimbărilor climatice și a efectelor  sale. Reprezentanții Europe Direct au făcut o prezentare a Centrului EUROPE DIRECT, a instituțiilor  și valorilor UNIUNII EUROPENE.

Pentru că suntem în săptămâna verde  le-am vorbit elevilor  despre Pactul Verde European una din prioritățile Comisiei Europene, despre tranziția verde, despre mediul înconjurător, despre încălzirea accelerată a planetei, despre  utilizarea energiilor alternative, despre strategia UNIUNII EUROPENE pentru un viitor durabil.

Cei 25 de elevi au vizionat și o serie de filmulețe care au atins subiectul evenimentului  și au răspuns provocării noastre de a răspunde la întrebarea: Ce reprezintă „Săptămâna Verde” pentru ei?

Răspunsurile au fost variate și foarte aplicate pe subiect, concluzia  fiind aceea că trebuie să învățăm să trăim local, dar să gândim global!