ZIUA EUROPEANĂ A LIMBILOR LA EUROPE DIRECT BUZĂU

EUROPE DIRECT Buzău a fost azi 28 septembrie 2022 începând cu orele 13:00 gazda evenimentului prilejuit de Ziua Europeană a Limbilor 2022.

Motto-ul evenimentului a fost: Seamănă la tinerețe  să culegi la bătrânețe!!

La eveniment au participat doua clase de elevi  de la Colegiul Tehnic Buzău, clase  cu predare în limba engleză în regim intensiv, însoțiți de doua cadre didactice doamna Anca FOTIN și doamna  Mădălina BUȘOI.

Reprezentanții EUROPE DIRECT Buzău au făcut o prezentarea a misiunii Centrului, a activităților ce urmează să se desfășoare, au punctat  importanța zilei de 26 septembrie – Ziua Europeană a Limbilor și au făcut o prezentare detaliată a concursului lansat de Comisia Europeană în România – LinguaTest.

Ce reprezintă pentru ei cunoașterea unei limbi străine?  a fost întrebarea la care au răspuns cele 5 grupe de elevi, care și-au susținut apoi în fața celor prezenți răspunsurile la întrebare. Din răspunsurile prezentate s-au desprins următoarele avantaje ale cunoașterii unei limbi străine:

  • Poți vedea mai mult și mai clar propria ta societate.
  • Ajută la dezvoltarea personală și profesională a individului.
  • Aduce oamenii mai aproape unii de alții prin reducerea decalajului intercultural.
  • Duce la îmbunătățirea cunoștințelor referitoare la limba nativă.

Elevii și cadrele didactice  au primit materialele promoționale oferite de Reprezentanța Comisiei Europene în România partener al evenimentului și de EUROPE DIRECT Buzău.

Împotriva dezinformării și a știrilor false
Ziua Europeană a Limbilor 2022